Bach-virág konzultáció

„Lélekterápia virágeszenciákkal”

Dr. Edward Bach dolgozta ki a XX. század első felében. Először homeopátiás orvoslással foglalkozott, majd áttért a virágeszenciák készítésére. Edward Bach ráérzett az emberek szükségletére, a különféle lelki alkatokhoz, állapotokhoz növényeket párosított. Végül kialakította a 38 virágből álló rendszerét. Az eszenciák nagyon finoman hatnak, rezgésekkel, információkkal. Több országban nagy hagyománya van a virágeszenciák használatának, többen új növényeket is vittek bele.

Ha kibillenünk egyensúlyunkból, nehezen alkalmazkodunk az élet hozta változásokhoz, valamit nem látunk tisztán, elkezdjük rosszul érezni magunkat. Jöhet hiányérzet, veszteségélmény, félelem, külső- belső konfliktusok, visszatérő gondolatok. A negatív érzelmi állapotok testi szinten is megjelenhetnek betegség formában.

A Bach terápiában a növények erejével igyekszünk a megbillent testi-lelki egyensúly helyreállítására. A virágok megadják az impulzusokat a változásokhoz, segítenek, hogy más szemmel lássuk, átértékeljük a dolgainkat, de a szükséges lépést nekünk kell megtennünk. Minden érzelmi állapotnak megvan a rá jellemző virágeszenciája, hogy vissza tudjunk találni önmagunkhoz.

Jól alkalmazhatjuk

  • hangulati ingadozások,
  • félelmek, fóbiák,
  • szorongások esetén. Segítenek
  • önbizalmunk támogatásában,
  • régi sérelmek feldolgozásában,
  • kapcsolati problémáknál.

Várandósoknak segít a szülésre való felkészülésben, szüléssel kapcsolatos félelmek kezelésében, gyermekágyi időszak nehézségeiben.

Gyerekeknek is adható a nehéz időszakokban. Például sok dac, hisztik esetén, agresszió, új helyzetekben, óvoda-, iskolakezdésnél, testvér születésénél, figyelemproblémánál.

Az eszenciák kiválasztása beszélgetés során történik.

A már folyamatban lévő terápiák kiegészítésére is szolgál.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.