Bemutatkozás

Kapcsolataim a terápiákkal (gyógymódokkal)

2002-ben szereztem diplomámat a DE- Egészségügyi Főiskolai Karán. 18 évet dolgoztam körzeti védőnőként. A gyerekek fejlődését születésüktől fogva nyomon követhettem. Tapasztaltam, hogy milyen nagy jelentősége van a korai életéveknek, az ilyenkor ért hatások mélyen rögzülnek. Minél hamarabb avatkozunk be, annál jobban tudunk segíteni, sokszor nagyon pici dolgokon múlnak a nagyok.

Mivel várandós anyákkal, kicsi gyerekekkel foglalkozok, mindig kerestem azokat a gyógymódokat, amelyek a legkíméletesebbek, finoman avatkoznak be a szervezet működésébe, úgymond emlékeztetik testünket, lelkünket a „helyes útra”. Hiszek abban, hogy a szervezetünk egy hihetetlenül intelligens rendszer, ha megtaláljuk az eltérés okát, és megadjuk a szükséges impulzusokat, megerősödnek az öngyógyító folyamatok, hiszen szervezetünk az egyensúly felé törekszik.

2010-ben, egy továbbképzésen hallottam először Lakatos Katalintól az által kidolgozott TSMT-ről, aminek a szemlélete magával ragadott. Azóta teljesen más szemmel nézem a gyermekek fejlődését.  Hihetetlennek tűnt, hogy mozgásos feladatokkal mennyi mindent tudunk befolyásolni. Olyan eltérések esetén is tudunk segíteni, amelyek akkoriban a hagyományos módszerekkel fejlesztve csak kevés sikerekkel jártak. Azóta nagyot változott a szemléletmód, a szakma ajánlása. Egyre inkább elfogadottá és elismertté vált ez a fajta fejlesztési módszer.

A TSMT aktív és passzív mozgásos gyakorlatokból áll, de az az érdekes benne, hogy nem csak a mozgáskoordinációt javítja, hanem pszichés, és szociális területeken is érződik a hatása, okosító tornának is nevezik. Ha az idegrendszert megfelelően stimuláljuk, működését optimalizáljuk, hatással van az egész személyiségre.

Nagyon hálás vagyok, hogy az évek során sok sikertörténetnek lehettem a tanúja.

A másik nagyszerű gyógymód, amivel találkoztam a Bach-virágterápia. Szemlélete mindig is vonzott. Nagyon szimpatikus, hogy a természetből közvetlenül veszi a gyógyító impulzusokat, semmilyen feldolgozáson nem esnek át a virágok, a napfény segítségével készülnek az eszenciák. Izgatottan vártam a képzést, várakozásomon felül egy olyan tudást kaptam, aminek használata rendkívül egyszerű, és az emberek lelkivilágának mély megértését segíti. Alig vártam, hogy kipróbálhassam a cseppeket. A hatás nem maradt el. Azóta is nagy segítségeim az eszenciák a mindennapokban, a környezetemben élők is szívesen használják.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.